Áradások-figyelmeztetések

Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé
Szijártóházán 32, Zalaszombatfán 50 ember él, még sötétedés előtt kihozzák őket a lakóhelyükről, és Lentiben biztosítanak számukra elhelyezést.

Kész terv van arra is, hogy a Kerka és a Lendva további áradása esetén Alsólovászi, Szécsisziget és Kerkaszentkirály mintegy 130 lakóját is kitelepítik, de ezt egyelőre a vízügyi helyzet nem indokolja - jelezte Bakondi György.

A legutóbbi adatokat ismertetve elmondta: nem kedvezőek az időjárási előrejelzések, mert további jelentős mennyiségű eső várható, a legtöbb a Duna-Tisza közén, 25-35 milliméter, és ez a kedvezőtlen helyzet még legalább két napig biztosan eltart.

Magyarországon 219 kilométeren van jelenleg árvízvédelmi készültség, 149 kilométeren első-, több mint 56 kilométeren másod-, 13 kilométernél is hosszabban pedig harmadfokú védekezés folyik. Összesen 64 településen zajlik valamilyen szintű védekezés az áradás miatt, Zalában 18, Vasban 26, Somogyban és Győr-Moson-Sopron megyében 7-7, Baranyában öt, Veszprémben pedig 1 településen. Vasárnap délig összesen 168 embert telepítettek vagy menekítettek ki, Zalában Lentiből, Murarátkáról és Nemesnépről, de Siófokon, a vasi Csákánydoroszlón és a Győr-Moson-Sopron megyei Kunszigeten is szükség volt kimentésekre. A többség nem igényelte a közösségi elhelyezést, mindössze 24 embernek kellett szállást és ellátást biztosítani - részletezte. Bakondi György összesítése szerint vasárnap 3126 ember vett részt a védekezési munkálatokban, a katasztrófavédelem több mint ezer munkatársával, több száz önkéntes tűzoltó, rendőr, polgárőr, de nagy számban segítenek civilek, illetve gazdálkodó szervezetek képviselői. A katasztrófavédelemnél a fővárosból és Somogyból vezényeltek erősítést Zalába.

A védekezéshez 446 technikai eszközt vetettek be, többségében teherautókat, szivattyúkat, munkagépeket és autóbuszokat, de éles helyzetben most először alkalmazták a katasztrófavédelem drónját is, amely a legmegközelíthetetlenebb helyekről is tud adatokat, felvételeket szolgáltatni. Országosan eddig több mint 70 ezer homokzsákot és 750 köbméter homokot használtak fel. Zala megyében négy települést nem lehet megközelíteni közúton, Bödeházát, Szijártóházát, Zalaszombatfát és Gáborjánházát, ahol összesen 220-an élnek. Országszerte 32 út van teljesen lezárva, 24 részlegesen.

A zalai Rédics és Csömödér között, valamint a somogyi Bábonymegyernél a vasúti közlekedés is szünetel, mert a töltést alámosta a víz. Körmenden vasárnap délben nehézteherautókkal terhelték le a régi vasúti hidat, nehogy elsodorja azt a Rábán várható áradás. Baranyában egy halastó kifolyó vize elzárta az Alsómocsoládra vezető utat, ezért a települést nem lehet megközelíteni, de további három településsel együtt összesen 21 ingatlant több ezer homokzsákkal kell védeni. Szolnok megyében 22 lakóházat veszélyeztet a víz, azért ott is homokzsákolással és szivattyúzással védekeznek.

Bakondi György hangsúlyozta: minden szükséges eszköz, létszám, speciális felszerelés, elhelyezési és ellátási feltétel biztosított. Mint mondta: először fordult elő, hogy külföldről, Szlovénia felől tudták megközelíteni a négy elzárt zalai települést, így most mindenütt rendőr és katasztrófavédelmi tiszt teljesít szolgálatot és segíti a polgármesterek munkáját. Folyamatosan figyelőszolgálat működik a nyolc zalai záportározónál, hogy a telítettségük ne okozzon gondot, többnek a gátját nagy mennyiségű kővel meg is támasztották a biztonság érdekében. A szombat hajnalban Lentiben kitelepített több mint 120 ember egyelőre nem térhet vissza otthonába.

http://koponyeg.hu/hireso/869-ket-telepules-lakoit-kitelepitik-zalaban

http://www.bama.hu/baranya/kozelet/kisvaszaron-hajnalban-tamadt-az-arviz-571418
http://www.mon.hu/arviz-nyolc-telepulesen-masodfoku-belvizvedelmi-keszultseg-jasz-nagykun-szolnok-megyeben/2638149
http://www.kisalfold.hu/rabakozi_hirek/arviz_-_nincs_lezart_ut_a_megyeben_apadnak_a_folyok/2398264/
http://zaol.hu/hirek/arviz-zala-megye-1646808
http://veol.hu/hirek/arvizhelyzet-veszprem-megyeben-1646582

http://vaol.hu/hirek/arvizbelviz-miatti-forgalomkorlatozasok-vas-megyeben-1646319


Ötmillió embert veszélyeztet az áradás Pakisztánban (videó)


Pakisztánban legkevesebb 270-en, míg a szomszédos Indiában 215-en vesztették életüket az esőzések miatt kialakult áradások és földcsuszamlások miatt.

A monszunesőzések okozta áradások legalább ötmillió embert érintenek Pakisztánban. Mindkét országban a hadsereg repülőgépekkel és hajókkal vesz részt az áradások által a külvilágtól elzárt települések lakosságának kimentésében és a segélyszállítmányok célba juttatásában. A szakadatlan esőzések miatt a Himalájából lezúdult víztömeg elárasztotta Pakisztán északi térségeit, s az áradások rövid időn belül elérik az ország déli síkságait is. A keleti Pandzsábban, Kasmír északkeleti részén és Gilgit-Baltisztán tartományban a legmagasabb, vörös fokozatú katasztrófariasztás van érvényben. Pandzsáb és Szindh tartományban már kétmillióan kényszerültek arra, hogy elhagyják otthonaikat.

http://koponyeg.hu/hireso/868-otmillio-embert-veszelyeztet-az-aradas-pakisztanban-video-

Hatalmas hullámok csaptak le (videó)


A cunamira emlékeztető több méteres hullámokat vihar korbácsolta a Fekete-tengeren szeptember 25-én. Az áradat hihetetlen pusztítást végzett a tartomány tengerparti szakaszán, épületeket, utakat rongált meg, autókat sodort magával és utcákat árasztott el.


http://koponyeg.hu/hireso/874-hatalmas-hullamok-csaptak-le-video-

 

 

 Ítéletidő Toszkánában

Legkevesebb hat ember életét vesztette és ketten eltűntek az olaszországi Toszkánát szombat éjszaka elérő viharban. Az ítéletidő elsősorban Livornót érinti, de a közeli Pisában és a távolabbi Rómában is kritikus a helyzet a hatóságok szerint. A fővárosban már több metróállomást is lezártak a beömlő víz miatt.

Az éjszakai vihar sártengerré változtatta Livorno egyes részeit, volt, ahol földcsuszamlást okozott, egy ilyenben veszítette életét egy négyfős család. A város polgármestere kritikusnak nevezte a helyzetet, a vasútállomást a síneket elárasztó víz miatt le kellett zárni.

A kifejezetten száraz nyarat követően az elmúlt napokban heves viharok érték el Olaszországot.

http://hu.euronews.com/2017/09/10/iteletido-toszkanabanIlyen volt a bahamai tengerpart az Irma hurrikán előtt, és ilyen lett, miután átvonult a vihar, amelynek a centruma kiszippantotta az óceánt a parttól több kilométeres mélységben.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 318
Tegnapi: 420
Heti: 971
Havi: 971
Össz.: 321 804

Látogatottság növelés
Oldal: Szeptember
Áradások-figyelmeztetések - © 2008 - 2020 - nyomban.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »